4. dec. 2015
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary sender særlig julehilsen

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Keld Navntoft/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary ser tilbage på 2015 og sender en personlig jule-og nytårshilsen.
Der er ingen tvivl om, at arbejdet i Mary Fonden betyder meget for kronprinsessen. Det skinner helt tydeligt igennem i hver eneste linje i den årsberetning, hun netop har udsendt med en helt særlig jule- og nytårshilsen som den perfekte afslutning på skrivelsen under overskriften ”Året der gik – 2015”.

Ensomhed kan være farligt

Kronprinsesse Mary fortæller i sit årsbrev om aktiviteterne og fokusområderne i Mary Fondens mange projekter. Hun fortæller blandt andet om betydningen af at indgå i et fællesskab af en eller anden art.
"I fællesskabet er vi noget for nogen, og nogen er noget for os, lyder det fra Mary", der fortsætter: "Men ikke alle har adgang til fællesskabet, og når man står udenfor, står man meget alene – det kan føles, som om man bliver helt usynlig og uden funktion. Ikke at være noget for nogen betyder afsavn, manglende livskvalitet og i sidste ende også dårligere helbred", skriver kronprinsessen, som sammen med sine kolleger og tilknyttede eksperter i Mary Fonden igen i 2015 har brugt mange ressourcer på at gøre en indsats for de mange mennesker, der oplever mobning, ensomhed og vold i hjemmet. VIDEO: Kronprinsesse Mary og prinsesse Marie var alene til fest på Fredensborg Slot Den royale skribent understreger, at man også sætter fokus på emnet ensomhed næste år.

Sammen med familie og venner

"Vi ved, at vi alle har et behov for at føle os som en accepteret og værdifuld del af fællesskabet. Derfor vil vi i Mary Fonden gøre vores – også i 2016 – til, at de, der føler sig meget alene, kan være noget for nogen, og at nogen kan være noget for dem. Vi har alle brug for nogen at være tæt på – ikke mindst i julen, hvor vi samles med dem, der står os nærmest", skriver kronprinsesse Mary, som slutter sin beretning af med en hilsen. "Med ønsket om en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår"

Læs mere om: