Mandag, 30. marts 2020 - af af Emilie Jepsen

Kronprinsesse Mary sender sød hilsen til særlig gruppe børn

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
Mary Fonden har sammen med landsorganisationen af kvindekrisecentre (LOKK) længe sendt rygsække til børn på krisecentre. Nu har de sendt endnu flere rygsække afsted.

Kronprinsesse Mary og Mary Fonden, der arbejder sammen med landsorganisationen af kvindekrisecentre (LOKK), har sendt en sød hilsen til en særlig gruppe af børn.

De har nemlig sendt rygsække ud til en række nyoprettede krisecenterpladser.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
 

- Det er barskt, at den situation, vi er i nu med Corona-krisen, får flere kvinder til at føle sig nødsaget til at tage på krisecenter. Vi ved, at stress og pres kan eskalere vold i et parforhold. Og når det øvrige samfundet er lukket ned, er mange kvinder og børn tvunget til at være i volden hele tiden. Det ser vi meget tydeligt konsekvenserne af lige nu. Derfor er det positivt, at der oprettes nødpladser, så flere kvinder og deres børn kan komme væk fra volden. Med rygsækkene ønsker vi at vise børnene, at der bliver taget hånd om dem, og at volden aldrig er deres skyld og aldrig kan retfærdiggøres, udtaler kronprinsesse Mary i en pressemeddelses.

Rygsækken er tilpasset barnets alder og indholder blandt andet toiletsager, en bamse, skolesager og en hilsen fra kronprinsesse Mary. 

Siden 2008 har mere end 25.000 børn modtaget en rygsæk. 

Stort behov for hjælp 

Coronakrisen har desværre medført en stor stigning i antallet af kvinder, der henvender sig til krisecentre. Derfor er der oprettet 55 nødpladser. 

- Grundtanken med rygsækken og dens indhold var fra begyndelsen at dække et praktisk behov. Gennem årene er det blevet tydeligt, at rygsækken har en dybere betydning og bringer større glæde, end vi havde forestillet os. I dag fungerer rygsækken også som en støtte til det afgørende arbejde, krisecentrene gør for at bearbejde voldsudsatte børns følelser, oplevelser og traumer. Derfor er det også vigtigt for os at få rygsække afsted til de børn, der nu er kommet på de nye nødpladser med deres mor, siger Helle Østergaard, direktør i Mary Fonden.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden