20. dec. 2012
Af af Karina Didriksen

Kronprinsesse Mary siger ja til mere arbejde

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Hendes kongelige højhed har sagt ja til at blive protektor for tvillingeregistre.

Hun er protektor for institutioner som Mødrehjælpen, Børnehjælpsdagen, Hjerteforeningen og Dansk Flygtningehjælp, og nu har kronprinsesse Mary fået endnu et protektorat under sine vinger.

Kronprinsessen har nemlig taget imod tilbuddet om at blive protektor for to tvillingeregistre: Dansk Tvillingeregister og Australsk Tvillingeregister, der er en forskningsenhed under Syddansk Universitet.

De to registre forsker på hver sin side af kloden i tvillinger for at undersøge, hvilken indflydelse arv og miljø har på vores liv og helbred. De har henvendt sig til kronprinsessen, fordi hun sidste år blev mor til tvillingerne prinsesse Josephine og prins Vincent.

- Kronprinsessen er den ideelle protektor for os. Hun er selv tvillingemor og har en tæt forbindelse til begge lande. Vi er meget stolte af, at hun har sagt ja til opgaven. Det er en stor anerkendelse af vores forskning og dens betydning for tvillinger og tvillingefamilier, siger lederen af Dansk Tvillingregister, professor Kaare Christensen fra Syddansk Universitet, i en pressemeddelelse.

Læs mere om: