26. sep. 2012
Af af Preben Petersen

Kronprinsesse Mary skal til Afrika

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Lars Laursen
Mary er protektor for FN's befolkningsfond, og derfor tager hun til Mozambique for at se på mødresundhed og familieplanlægning.

Den 9.-13. november 2012 aflægger H.K.H. Kronprinsessen og udviklingsminister Christian Friis Bach besøg i Mozambique. Besøget sætter fokus på reproduktiv sundhed og rettigheder i Mozambique. Besøget sker i kronprinsessens egenskab af protektor for FN's Befolkningsfond og ligger i forlængelse af Kronprinsessens engagement inden for blandt andet mødresundhed og familieplanlægning.

Kronprinsesse Mary og udviklingsministeren vil på turen møde Mozambiques kvinder, mænd og unge, og på tæt hold høre om deres daglige kampe og udfordringer, når det gælder basale livsforhold som retten til selv at vælge, hvor mange børn man vil have. De vil også møde organisationer, der arbejder med bekæmpelse af HIV og støtter unge kvinder, der lider af sygdomme som følge af for tidlige fødsler.

Besøget vil tage Kronprinsessen og udviklingsministeren fra centrale ministerier, hvor sundhedsplanerne udformes, til landsbysamfundenes små klinikker, hvor dagligdagens udfordringer om sundhed, graviditet og mødredødelighed håndteres. De vil besøge såvel offentlige institutioner som organisationer i civilsamfundet. Besøget vil også demonstrere, hvilke fremskridt der er opnået i det danske udviklingsarbejde i Mozambique bl.a. inden for miljø og støtte til klimatilpasning.

Læs mere om: