Lørdag, 14. april 2018 - af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary skriver Danmarkshistorie ved kæmpe jubilæumsfest

Kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary

Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
For kronprinsesse Mary er menneskerettigheder et tema, der fylder meget. Mary deltager som æresgæst i en helt særlig jubilæumsfest, hvor hun skal uddele en vigtig pris og sætte fokus på fundamentale menneskerettigheder.
Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary deltager i årets Danish Rainbow Awards – AXGIL den 25. april. Det fortæller Rainbow Business Denmark, som er arrangør af LGBT-miljøets årlige prisuddelingsfest i Cirkusbygningen. Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner glæder sig over, at Mary ved prisfesten skal uddele årets ærespris. Det er første gang, at et medlem af kongehuset deltager ved Danish Rainbow Awards, som i år fejrer 10-års jubilæum.

Mary var et hit i Frankrig

Kronprinsesse Mary skriver dermed Danmarkshistorie. Mary har flere gange tidligere i de senere år haft fokus på, at der skal gøres noget for homoseksuelles rettigheder, og den royale profil talte for eksempel i januar varmt for LGBT-rettigheder, da hun deltog i en vigtig begivenhed i Strasbourg i Frankrig. BILLED-BLADET var med i Strasbourg, da kronprinsesse Mary med en særlig indsats vakte berettiget opsigt. I anledning af Danmarks formandskab i Europarådet holdt hun en engageret tale om sit syn på menneskerettigheder. 

Kontroversielle rettigheder

- Seksuelle rettigheder er nogle af de mest kontroversielle, men også nogle af de mest personlige og fundamentale menneskerettigheder, og derfor kimen af menneskelig værdighed og menneskehedens udvikling. De omhandler retten til at tage oplyste beslutninger om de mest grundlæggende aspekter af sit liv – sin krop, seksualitet, sundhed og relationer, sagde Mary i Strasbourg til Europas ledende politikere og beslutningstagere, der kvitterede med respekt og klapsalver. Også i maj 2016, da Danmark var vært for en international konference, gjorde kronprinsessen sig bemærket på talerstolen. - Vi må stå sammen om at afvise alle former for diskrimination på baggrund af seksuel orientering eller kønsidentitet, lød det fra kronprinsessen.

Herunder kan du se vores seneste videoer med kronprinsesse Mary - God fornøjelse!

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden