Fredag, 22. januar 2016 — af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary skruer op for tempoet

Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Inden for en uge skal kronprinsesse Mary på banen for det danske kongehus ved hele fem store begivenheder. Den travle arbejdsuge markerer indledningen på en afgørende periode for kronprinsessen.

Kronprinsesse Mary indleder på torsdag den 28. januar en særdeles travl officiel arbejdsuge med at deltage i nytårskur med Women Deliver Komitéen i København.

Her bliver der mulighed for kronprinsessen til at tale med andre profiler om verdens største kvindekonference, der afholdes i maj i København og har kronprinsessen som protektor.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stærke kvinder på dagsordenen

Dagen efter, fredag 29. januar, er stærke kvinder igen på den officielle dagsordenen for Mary, der overrækker Women's Board Award ved et arrangement på Amager i København.

Mandag den 1. februar er kronprinsesse Mary desuden æresgæst ved Mary Fondens og Røde Kors' netværksgruppe "Værket" ved en event i Slagelse. "Værket" har fokus på at skabe netværk for ensomme voksne.

Stort arrangement i Skuespilhuset

Torsdag 4. februar er kronprinsessen på talerstolen på Christiansborg Slot ved en konference om seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder i humanitære kriser, hvor især kvinder og børn bliver ofre.

Den officielle arbejdsuge i det opskruede tempo lukkes, når Mary overrækker Kræftens Bekæmpelses Hæderspris ved et stort arrangement i Skuespilhuset i København i forbindelse med World Cancer Day.

Afrika-rejse aflyst på grund af terror

Kronprinsessen, der sikkert også har mange timers arbejde som forberedelse til de mange officielle begivenheder, skulle i øvrigt i dagene op til sin travle arbejdsuge have været på en krævende rejse til det vestafrikanske land Burkina Faso, hvor hun ville sætte fokus på kvinders rettigheder.

Desværre måtte den tur, der var planlagt til at vare fra den 24. til 26. januar aflyses, da Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou blot en uge før kronprinsessen og udenrigsminister Kristian Jensens ankomst blev ramt af et terrorangreb.

Afgørende periode for Mary

Kronprinsesse Marys stramme program rent professionelt markerer indledningen på en meget afgørende periode, der kulminerer med kvindekonferencen Women Deliver i København i maj. Kronprinsesse Mary er protektor og er en af de allerede annoncerede hovedtalere på konferencen, og hun har mere end nogensinde her muligheden for at gøre en forskel med mærkesagen kvinders rettigheder.

LÆS MERE: Kronprinsesse Mary og prinsesse Mabel på scenen i København

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden