23. aug. 2020
Af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary slår fast: Der er forskel!

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary understreger, at der er forskel på den måde, vi danskere i corona-tiden bør holde afstand til hinanden.

For kronprinsesse Mary er det vigtigt, at adskille social afstand og fysisk afstand i en tid med corona, hvor det at holde sig væk fra fælleskaber, tjener et større formål.

Det gør en forskel, at danskerne ikke distancerer sig socialt, men stadig er hinanden nær, selvom vi er begrænsede fysisk.

Klare ord

Så klare var ordene fra kronprinsesse Mary, da hun som formand for Mary Fonden deltog i et møde med fondens ledelse.

Mødet, der fandt sted i Mary Fondens hyggelige lokaler i Amaliegade i det indre København, var selv et godt eksempel på at komme hinanden ved, men med afstand.

På bordet, der var dækket op med kaffe, vindruer, blomster og chokolade, stod der håndsprit og stolene var placeret i sikker afstand fra hinanden.

https://imgix.billedbladet.dk/img_1597.jpg
Kronprinsesse Mary ved mødet hos Mary Fonden.
Foto: Mary Fonden

"Hvad gør vi, når corona begrænser os fra så meget af det, vi gerne vil?

Det spørgsmål bliver vi, som så mange andre, i denne tid stillet over for jævnligt.

I dag er vi rykket sammen i Mary Fondens ledelse – med afstand (og ingen håndtryk ?) – for bl.a. at tale om alternativer.

I Mary Fonden arbejder vi for at bekæmpe social isolation – paradoksalt nok i en tid, hvor social isolation er på alles læber, og hvor det at holde sig væk fra fællesskaber, tjener et større formål.

Men det er vigtigt at adskille social afstand og fysisk afstand.

Vi må ikke distancere os socialt, vi skal stadig være hinanden nær, selvom vi er begrænset fysisk. For vi har alle stadig brug for at føle, at vi hører til.

Når flere af vores arrangementer, der fysisk bringer mennesker sammen, ikke kan lade sig gøre, må vi i dag og ud i fremtiden tænke kreativt, for at den del af vores arbejde kan fortsætte, uden vi går på kompromis med vores fælles sundhed. Det har vi bl.a. for nylig gjort med kampagnen fåøjepåensomhed.dk.

Og heldigvis fortsætter vores projekter på skoler, daginstitutioner, hospitaler, krisecentre og efterskoler, og vi – ligesom resten af Danmark – fortsætter med at finde alternativer til alt det, vi ikke kan lige nu.

- H.K.H. Kronprinsessen", skriver kronprinsesse Mary på Instagram-opslaget fra Mary Fonden.

Læs mere om: