15. jul. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary: Sorgen forsvinder aldrig helt

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Peter Grosen
For kronprinsesse Mary er sorg en følelse, man ikke bør være alene med. I maj måned var Mary gæst hos Sorglinjen i København, og det satte tanker i gang.

I maj måned fik kronprinsesse Mary en meget stærk oplevelse, da hun var æresgæst hos Sorglinjen i København. Sorglinjen kan man ringe til for at få hjælp og støtte, hvis man er hårdt ramt af smerte efter tabet af et familiemedlem eller en nær ven eller partner.

Kronprinsesse Mary var selv ved telefonen, da en sorgramt kvinde ringede ind. Mary talte med hende, hvilket gjorde et stærkt indtryk på kronprinsessen.

Denne sommer har kronprinsessen i forlængelse af besøget hos Sorglinjen understreget, hvor vigtigt det er at støtte hinanden, når man bliver ramt allerhårdest af livet.

Giv sorgen plads

- Vi skal give sorgen plads ved at mindes og stå ved vores savn. Sorgen forsvinder aldrig helt, den følger med os gennem livet. Men med tiden kan den lette og give plads til minder, der fylder os med varme og glæde, siger kronprinsessen i et nyhedsbrev fra Mary Fonden.

I nyhedsbrevet beskriver hun også de følelser, hun blev ramt af, da hun i 1997 mistede sin mor Henrietta Donaldson.

Marys verden gik i stå

- Da jeg mistede min mor, føltes det, som om min verden gik i stå. Samtidig fortsatte alle andres liv. Det var svært at acceptere, at livet bare gik videre, og det gjorde, at jeg følte mig alene med min sorg, lyder det fra Mary.

Hun anerkender, at hun ville have haft godt af at åbne mere op og inddrage andre i sin sorg.

– Hvis vi kan være noget for hinanden, når livet udfordrer os, så står vi langt stærkere, siger Mary til sidst i sommerens nyhedsbrev fra Mary Fonden.

Læs mere om: