Fredag, 8. maj 2015 — af af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary støtter op om svært emne

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary støtter uhelbredeligt syge patienters behandling.
Foto: Martin Høien
Det handlede om bedre livskvalitet til alvorligt syge patienter, da kronprinsesse Mary deltog i verdenskongressen for palliativ indsats i Bella Center.

En frisk vind blæste, da kronprinsesse Mary fredag morgen ankom til Bella Center i København for som protektor at deltage i åbningen af verdenskongressen for palliativ indsats.

Knap 3000 mennesker, hovedsageligt sundhedspersonale, deltager i de kommende dage i konferencen, der sætter fokus på den palliative indsats.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det handler om, hvordan man prøver at lindre symptomer hos for eksempel uhelbredeligt syge kræftpatienter og dermed øge deres livskvalitet, frem for at fokusere på at finde en kur til dem.

Kronprinsesse Mary mødte australske læger

Kronprinsessen lyttede interesseret med under åbningen af kongressen, hvor der blev holdt flere taler om det vigtige emne, og også uddelt prisen EAPC Award, som i år gik til Dr. Kathy Foley for hendes enestående indsats indenfor det palliative område.

Undervejs spillede det festlige folkband Donau Swing en række numre, som fik stort bifald fra salen.

Inden kronprinsessen tog afsted igen, gav hun sig tid til at møde lederen af den palliative enhed på Crown Princess Mary Cancer Centre i Sydney, Philip Lee, samt to læger fra samme afdeling, Katherine Allsopp og Melinda Leeuwen.

LÆS MERE: Kronprinsesse Mary fik australiere til at smile.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden