Lørdag, 11. december 2021 - af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary taler lige fra hjertet: Jeg er stolt

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Martin Høien
Kronprinsesse Mary delte fredag et opslag på kongehusets sociale medier, der kom lige fra hjertet.

Fredag delte kronprinsesse Mary stærke og personlige ord i et opslag på kongehusets sociale medier i anledning af Den internationale Menneskerettighedsdag.

Her mindedes hun den arbejdsrejse til Burkina Faso, som hun var på i oktober og som gjorde dybt indtryk på hende. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stolt af indsatser

Dengang forsøgte kronprinsessen sammen med udviklingsminister Flemming Møller Mortensen at sætte fokus på arbejdet for at støtte kvinders og pigers rettigheder i det meget mandsdominerede samfund i det afrikanske land i Sahel-regionen.

I det nye opslag nævner kronprinsessen blandt andet den vigtige hjælp, der ydes for de udsatte piger og kvinder, hun mødte under rejsen.

En stærk stemme

"I slutningen af oktober besøgte jeg Burkina Faso, der er et af verdens fattigste lande. Burkina Faso er præget af klimaforandringer, konflikt og ustabilitet og omkring syv procent af befolkningen lever som internt fordrevne. Det har alvorlige konsekvenser - især for de mest sårbare grupper som ofte er piger og kvinder. Under besøget mødte jeg piger, som fortalte hjerteskærende oplevelser om voldtægter, gener efter omskæring, forsøg på at blive giftet bort, at blive mødre, mens man stadig selv er et barn, og at skulle kæmpe for at fastholde skolegangen.
Det positive var, at pigerne fik hjælp på det UNICEF-støttede Gisèle Kambou-center, som jeg besøgte sammen med udviklingsminister Flemming Møller Mortensen. Centret kan ikke nå alle, men hjælper så mange piger som muligt – blandt andet med at få en uddannelse og adgang til reproduktive sundhedsydelser.
Danmark har en stærk stemme ude i verden, når det gælder piger og kvinders vilkår og rettigheder. Det er indsatser, jeg er stolt af at kunne støtte. Tak til pigerne for at stå frem og fortælle deres historier. Jeg vil gerne bruge min platform til at bringe dem videre og skabe opmærksomhed om behovet for at hjælpe, der hvor vi kan.

God international Menneskerettighedsdag til alle!

- H.K.H. Kronprinsessen, skriver kronprinsesse Mary blandt andet i opslaget, hvortil der hører to rørende billeder fra Afrika-rejsen.  

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden