Kronprinsesse Mary talte om rå vold mod kvinder

Kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Mary.

Foto: Lars H. Laursen
Kronprinsessen var med en stærk åbningstale i fokus på nordisk konference om vold mod kvinder.

Kronprinsesse Mary satte fokus på flere vigtige emner ved Nordiske Kvinder Mod Vold's store konference på Scandic hotel midt i København.

Konferencens overskrift var "Vold mod kvinder i et livsperspektiv" og omhandlede det faktum, at kvinder i alle aldre udsættes for vold.

Således rammer mænds vold altså alle, lige fra unge, gravide kvinder til kvinder i deres livs efterår.

Foredrag og workshops var en del af det omfattende konference-program fredag eftermiddag.

Møde med voldsramt kvinde

Kronprinsesse Mary åbnede konferencen med en tale, hvori hun blandt andet kom ind på sit seneste møde med en hårdt prøvet, ung voldsramt kvinde fra Danmark. 

Kronprinsessen kom også ind på en forfærdelig historie, der for et par uger siden fyldte en del i internationale medier og drejede sig om en amerikansk mandlig sportsstjerne, der slog sin kvindelige partner bevidstløs.

Handlingen fandt sted i en elevator med et tilsluttet overvågningskamera, der dokumenterede forbrydelsen, og historien blev i talen brugt som et rammende eksempel på, at mænds vold mod kvinder kan være ufatteligt rå.

Kronprinsesse Marys tale blev modtaget med stor respekt af konferencedeltagerne fra de nordiske lande, og der blev klappet højt og længe efter det kongelige bidrag til dagens program. Kronprinsessen blev efter sin tale i konferencesalen for at høre en dansk jordemoders foredrag om vold mod gravide kvinder.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden