Kronprinsesse Mary talte om smertefuldt emne

Kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Mary.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Førende politikere fra Danmark og udlandet lyttede med, da kronprinsessen var den første taler til en international konference på Christiansborg om omskæring af piger.

Kronprinsesse Mary blev tirsdag eftermiddag modtaget i Landstingssalen med et bragende bifald af blandt andet handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S), Sverige og Norges statssekretærer og en lang række førende repræsentanter fra interesseorganisationer rundt omkring i verden.  

Derefter talte kronprinsessen i flere minutter om dagens store emne, pigeomskæring, og understregede gang på gang, hvor vigtigt det er at stoppe denne smertefulde krænkelse af piger og unge kvinder.

I sin tale nævnte hun også relevant fakta, som at der lige nu er mere end 8.000 piger i risikozonen for at blive udsat for dette overgreb hver dag.

Kronprinsessen deltog i den internationale konference om pigeomskæring i sin egenskab af protektor for FN's befolkningsfond, som hun har været tilknyttet siden 2010.

Det er ikke første gang, at kronprinsesse Mary beskæftiger sig med dette svære emne, da hun blandt andet under sine Afrikarejser har været tæt på berørte kvinder.

Konferencen er arrangeret af UNFPA, Orchid Project, Foreningen mod Pigeomskæring og Unicef Danmark og finder sted i forbindelse med det nordiske forskernetværk FOKO’s fællesnordiske møde om kvindelig omskæring i København den 12. november.

Senere tirsdag aften er kronprinsesse Mary vært ved en middag i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg for konferencens deltagere.
 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden