5. maj. 2021
Af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary talte til verdens ledere: Jeg er stolt af Danmark

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Kongehuset
Kronprinsesse Mary udstrålede styrke og selvsikkerhed, da hun på engelsk talte om ligestilling i erhvervslivet til mere end 500 ledere fra rundt omkring i verden.

Kronprinsesse Mary virkede fuldstændig rolig, selvsikker og overbevisende, da hun onsdag morgen holdt åbningstale ved den virtuelle konference Womenomics Nordic Business Conference. ⁣

⁣Ved konferencen deltog mere end 500 ledere fra ind- og udland, og førende diversitetseksperter og politikere for at debattere de nyeste rapporter og løsninger på ligestillingsområdet samt dele konkrete oplevelser fra erhvervslivet.

Stolt af indsats

I sin stærke tale påpegede kronprinsessen, hvor meget pandemien har påvirket især kvinder, der blandt andet har haft større risiko for at miste deres arbejde det seneste år.

Derefter kom hun ind på de udfordringer, som også Danmark kæmper med på ligestillingsområdet.

- I mange år har de nordiske lande kæmpet for ligestilling rundt omkring i verden, det gør mig, og sikkert også mange af jer, stolte. Og når jeg taler om ligestilling til forskellige publikummer, henviser jeg ofte til Danmark som et eksempel på et land, der har ligestilling og bliver ved med at arbejde for større ligestilling globalt. Og som samfund er det ankerkendt for dets fremgang og dets rollemodelstatus. Selvom vi ser os selv som et progressivt land på dette område, reflekterer vores placering globalt ikke længere, hvordan vi ser os selv, ifølge World Economic Forums seneste Gender gap rapport er Danmark faldet fra en 14. plads sidste år til en 29. plads i år, lød det blandt andet fra kronprinsessen, der understregede, at større ligestilling i erhverslivet skal komme med ændringere fra virksomhederne selv.

Se hele kronprinsesse Marys tale her.

Modtog fornem pris

Kronprinsessen er tidligere selv blevet fremhævet som en rollemodel ved den årlige konference.

Således modtog hun i 2017 “The Womenomics Global Impact Award 2017” for sit arbejde for at hjælpe kvinder med at forbedre deres vilkår og udnytte deres fulde potentiale i Danmark og i udlandet.⁣

Se videoen, hvor kronprinsesse Mary modtager den flotte pris i linket herunder.

Læs mere om: