23. apr. 2011
Af af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary til BILLED-BLADET: Jeg er stolt af mine børn

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Dagen efter barnedåben nød kronprinsparret en solrig spadseretur på Kastellet, hvor kronprinsesse Mary begejstret fortalte om den store dag.

Undervejs fik BILLED-BLADET mulighed for at stille kronprinsessen et par spørgsmål om barnedåben. Og det var uden tvivl en tilfreds kronprinsesse, der kunne se tilbage på tvillingernes dåb.

Hvordan var dagen i går?

- Pragtfuld! svarede kronprinsessen med et stort smil. - Det er en lettelse, at det gik så godt.

Selv om tvillingerne var de absolutte hovedpersoner ved barnedåben, var mange imponerede over femårige prins Christian og knap fireårige prinsesse Isabella. Søskendeparret har ligesom andre børn i den alder masser af krudt i sig, men opførte sig eksemplarisk under dåben. Samtidig med at de charmerede alle.

Pressen har rost deres børns opførsel under dåben. Hvordan føles det som mor?

- Jeg kan ikke lade være med at føle mig lidt stolt over det. Børnene var sig selv og opførte sig ikke som små dukker, men naturlige. De to store legede og var så glade for at være med og glade på vegne af tvillingerne. Alle fire var søde.

De valgte, at prins Christian og prinsesse Isabella skulle følges med dem i kirken ...

- Vi er jo én stor familie. Og det er en lige så stor dag for dem som for tvillingerne. Men det var de små, der var stjernerne den dag, understregede Mary.

Frederik og Mary er et hold

Kronprinsparret overraskede mange med tvillingernes navne - Vincent Frederik Minik Alexander og Josephine Sophia Ivalo Mathilda.

Var det kronprinsen eller Dem, der bestemte navnene?

- Vi var enige om navnene. Vi er et hold.

Er navnet Mathilda en hilsen til det australske folk?

- Ja, det er det, men der er også mange med navnet Mathilde i den danske historie.

Har De også været inde over de grønlandske navne?

- Ja. Vi er altid blevet modtaget utrolig godt i Grønland. Det er et meget smukt sted med meget varme mennesker. Og jeg har en mand, der har en stor kærlighed til Grønland.

Kronprinsessen fortsætter med raske skridt sin hyggeudflugt med familien.

Læs mere om: