14. sep. 2016
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary til herlig 50-års fest

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Birger Storm
Det blev en mindeværdig oplevelse for en helt særlig gruppe mennesker og for kronprinsesse Mary, da der var 50-års jubilæumsfest på Dagcenter Strødammen i København.

Det er ikke hver dag et københavnsk dagcenter runder de 50 år, så Strødammens flotte fødselsdag blev fejret med manér.

Brugerne af dagcenter Strødammen fik fornemt besøg på den særlige dag. Kronprinsesse Mary ankom tidlig onsdag formiddag for at være med til den indledende del af festen.

LÆS MERE: Marys sommergarderobe

Modtaget med blomster

Mary blev modtaget med blomster og blev så vist rundt af leder Thomas Brædstrup-Holm og bestyrelsesmedlem Lillian Møller. Rundvisningen foregik primært i et stort lokale, hvor de forskellige aktiviteter foregik ved en række borde.

I løbet af rundvisningen mødte kronprinsessen flere af centrets brugere og så dem i aktion med blandt andet computerundervisning, glasmaling og fysioterapi.

Ramt af blodprop

Dagcentret Strødammen er et samværs- og aktivitetstilbud målrettet voksne, der har fået hjerneskade som følge af for eksempel blodprop eller en hjerneblødning. De fleste af Strødammens medlemmer starter på dagcentret som led i en ny livssituation.

Dagcentret er normeret til 45 brugere, men i øjeblikket har det omkring 85 medlemmer. De fleste af dem var til stede for at nyde en festlig formiddag med kronprinsesse Mary.

Læs mere om: