17. nov. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary til landsbyfest i Senegal

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Polfoto
Kronprinsesse Mary har netop afsluttet en fem dage lang arbejdsrejse, der blandt andet bød på en fest i en afrikansk landsby.
Kronprinsesse Mary har sat punktum for en fem dage lang arbejdsrejse til det vestafrikanske land, Senegal. Her var kronprinsessen med organisationerne Tostan samt Orchid Project, som blandt andre Marys nære veninde Birgitte Handwerk er involveret i, i det vestafrikanske land for at opleve og få en dybere forståelse for organisationernes arbejde med såkaldte ”Community Empowerment Programs”.

Kronprinsesse Mary arbejder for kvinders rettigheder i Afrika

Disse programmer har særligt fokus på kvinder og pigers rettigheder og kvindelig omskæring. Emner som Mary i øvrigt også har arbejdet med i lande i som Mozambique, Etiopien, Marokko og Sydafrika. I byen Sahre Bocar deltog kronprinsessen i 52 landsbyers fælles offentlige erklæring og fejring af, at landsbyerne ikke længere gennemfører omskæring af piger. Den store landsbyfest blev støttet af organisationen Orchid Project, og den markerede afslutningen af et tre år langt og succesrigt uddannelsesprogram, som organisationen Tostan har gennemført i de mange senegalesiske landsbyer.

Læs mere om: