29. jan. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary til særlig nytårskur med udenrigsministeren

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20160128_jsu7996_copy.jpg
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Til nytårskur for Women Deliver-komitéen var kronprinsesse Mary i selskab med udenrigsminister Kristian Jensen, som i sin tale roste den royale profil for en stor indsats i forbindelse med verdens største kvindekonference.

Årets sidste nytårskur med kongelig deltagelse fandt sted i Eigtveds Pakhus i København, hvor kronprinsesse Mary var i selskab med blandt andre minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby, kulturminister Bertel Haarder og udenrigsminister Kristian Jensen.

Fokus på kæmpe begivenhed

Nytårskuren var for medlemmer af Women Deliver-komitéen, der er med til at sætte fokus på verdens største kvindekonference. Den afvikles i maj i København.

Kronprinsesse Mary er protektor for Women Deliver-konferencen, og også udenrigsministeren er en markant profil på holdet bag begivenheden i Bella Center.

Forpustet udenrigsminister

Kristian Jensen var ifølge planen for nytårskuren første minister på talerstolen i Eigtveds Pakhus, men han var blevet forsinket på grund af et møde på Christiansborg, hvor spørgelysten var en smule større en ventet.

Det kostede at kvarters overarbejde i Folketingssalen. Derfor måtte først Bertel Haarder og siden Ellen Trane Nørby på talerstolen, før en noget forpustet udenrigsminister i kapgangstempo gik på talerstolen.

Forsinket velkomst

- Er det for sent at byde velkommen, spurgte den veloplagte minister med et stort smil. Kristian Jensen ønskede alle et godt nytår. Derefter henvendte han sig til kronprinsessen, da han omtalte Women Deliver-dagene som en helt særlig konference med et potentiale til at gøre en ekstraordinær forskel for kvinders rettigheder.

Særlig tak til kronprinsesse Mary

- Jeg vil gerne rette en særlig tak til kronprinsessen, sagde udenrigsminster Kristian Jensen, som understregede, at det er af uvurderlig betydning, at kronprinsesse Mary engagerer sig i kvindesagen og i den særlige konference, som hun mere end mange andre kan gøre en stor modtagerskare opmærksom på.

Og opmærksomhed på problemer med pigers og kvinders rettigheder er netop forudsætningen for, at man kan løse disse problemere på den globale scene.

God opvarmning

Efter talerne nød den store forsamling i Eigtved Pakhus-salen lidt champagne og en kort snak, før kronprinsessen og minister Kristian Jensen forlod bygningen. Begge virkede godt tilfredse efter en god gang opvarmning til en af årets helt store begivenheder i Danmark og måske den største af alle udfordringer for kronprinsessen.

Women Deliver-konferencen i København ventes at få deltagelse af 5000 kvinder og mænd - politikere, beslutningstagere, erhvervsfolk og aktivister - fra hele kloden.

Et par af Marys kongelige kolleger og veninder ventes desuden til den danske hovedstad i dagene 16.-19. maj.

LÆS MERE: Kronprinsesse Mary og prinsesse Mabel på scenen i København

Læs mere om: