8. feb. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary til stor festival i Texas

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/maryy_0.jpg
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Der venter en stor oplevelse for kronprinsesse Mary, der i marts skal en tur til USA for at stå i spidsen for et helt specielt dansk fremstød.

Kronprinsesse Mary skal fra den 10. til den 13. marts til Texas i USA, hvor hun skal på arbejdsbesøg til byerne Austin og Houston.

Her vil Kronprinsessen først deltage i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by South West eller SXSW. Senere på arbejdsturen skal kronprinsessen være med til at sætte fokus på, hvad danske virksomheder kan tilbyde det amerikanske marked inden for grøn energi.

Spændende festival i Austin

Kulturminister Mette Bock ledsager Mary, som først er i byen Austin i Texas på SXSW-kulturfestival i Austin. Det er en af verdens mest betydningsfulde festivaler inden for musik, tech, film, gastronomi og kunst, som kronprinsessen skal opleve. Hvert år besøger mere end 280.000 mennesker SXSW, og i år får festivalen et helt særligt dansk touch.

Kronprinsesse Mary til gallamiddag i Houston

Det spændende fremstød på festivalen i Austin er et led i et flerårigt dansk kulturfremstød i USA, som Udenrigsministeriet og Kulturministeriet står bag. Mary var i maj sidste år med til at lancere fremstødet ved en stor begivenhed i Seattle.

I Houston vil kronprinsessen også få travlt på arbejdsturen i marts. Ved en stor konference om grøn energi og danske løsninger til verdens klimaudfordringer skal Mary holde tale. Desuden skal kronprinsesse Mary i Houston åbne en dansk smykkeudstilling samt deltage som æresgæst ved en gallamiddag arrangeret af Generalkonsulatet i Houston og Ambassaden i Washington, D.C.

GALLERI: 17 FLOTTE BILLEDER: Marys smukke, blå gallakjoler (Foto: ALLER MEDIA)

Læs mere om: