7. feb. 2012
Af af Jan Bergman

Kronprinsesse Mary til USA for at tale voldsramtes sag

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary rejser til USA for at tale voldsramte kvinders sag i Washington.

Kronprinsesse Mary taler som en af flere æresgæster til åbningen af konferencen World Conference of Women's Shelters den 27. februar i Washington. Konferencen varer fire dage og har til formål at sætte fokus på de mange kvinder, der lever med vold i hjemmet verden over.

Som bestyrelsesformand for Mary Fonden deltager kronprinsesse Mary efterfølgende på konferencen, hvor repræsentanter fra mere end 90 lande deler erfaringer og viden på området. Mary Fonden er inviteret for at fortælle om fondens arbejde for at bekæmpe vold i hjemmet i Danmark.

Mary Fonden har siden 2008 arbejdet på at bekæmpe vold i hjemmet, blandt andet ved at uddele rygsække til alle børn på krisecentre og ved at tilbyde gratis økonomisk, juridisk og social rådgivning til mere end 1.000 voldsramte kvinder i projekt Råd til Livet.

Kronprinsessen indleder sit besøg i Washington med at overvære overrækkelsen af en donation fra den danske regering på over 2,3 millioner dollar til The Inter-American Development Bank, som er den største internationale udviklingsinstitution i Latinamerika.

Herefter besøger kronprinsessen et kvindekrisecenter, taler til åbningen af World Conference of Women's Shelters og deltager på Mary Fondens egen og andre workshops på konferencen.

Læs mere om: