14. jun. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary tog imod på Amalienborg

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Der var prominente navne på gæstelisten, da kronprinsesse Mary var vært for et vigtigt møde på Amalienborg.

Kronprinsessen tog tirsdag eftermiddag, som protektor for Dansk Flygtningehjælp, imod Filippo Grandi, FN's højkommissær for flygtninge. I mødet, der foregik på Amalienborg, deltog blandt andre også udviklingsminister Ulla Tørnæs og generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp Christian Friis Bach.

Kongehuset har delt et billede fra mødet på Instagram, som BILLED-BLADET har fået lov til at bringe.

Mary på besøg i flygtningelejre

Kronprinsessen har gennem de senere år engageret sig meget i FN’s arbejde generelt og har ved flere lejligheder besøgt flygtningelejre. Mary har blandt andet besøgt lejre i Jordan og i Etiopien, hvor hun har nærstuderet forholdene i lejrene samt mødt flygtninge. Særligt kvinder og børns rettigheder globalt er fokuspunkter for kronprinsessen engagement og arbejde.

Kronprinsessen til vigtige møder

Dagen inden FN-mødet i kronprinsparrets Amalienborg-palæ, mødtes kronprinsessen med forhenværende generalsekretær for FN, Ban Ki-moon. Mary deltog i to møder om opførelsen af det globale FN-museum UN Live. Her blev perspektiverne og potentialet for UN Live og muligheden for at forankre hovedkvarteret og museumsbygning i København drøftet.

Læs mere om: