Kronprinsesse Mary tog imod på Amalienborg

Kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary

Foto: Hanne Juul

Der var prominente navne på gæstelisten, da kronprinsesse Mary var vært for et vigtigt møde på Amalienborg.

Torsdag, 14. juni 2018 - af Ulrik Ulriksen

Kronprinsessen tog tirsdag eftermiddag, som protektor for Dansk Flygtningehjælp, imod Filippo Grandi, FN's højkommissær for flygtninge. I mødet, der foregik på Amalienborg, deltog blandt andre også udviklingsminister Ulla Tørnæs og generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp Christian Friis Bach.

Kongehuset har delt et billede fra mødet på Instagram, som BILLED-BLADET har fået lov til at bringe. 

Mary på besøg i flygtningelejre

Kronprinsessen har gennem de senere år engageret sig meget i FN’s arbejde generelt og har ved flere lejligheder besøgt flygtningelejre. Mary har blandt andet besøgt lejre i Jordan og i Etiopien, hvor hun har nærstuderet forholdene i lejrene samt mødt flygtninge. Særligt kvinder og børns rettigheder globalt er fokuspunkter for kronprinsessen engagement og arbejde.

Kronprinsessen til vigtige møder

Dagen inden FN-mødet i kronprinsparrets Amalienborg-palæ, mødtes kronprinsessen med forhenværende generalsekretær for FN, Ban Ki-moon. Mary deltog i to møder om opførelsen af det globale FN-museum UN Live. Her blev perspektiverne og potentialet for UN Live og muligheden for at forankre hovedkvarteret og museumsbygning i København drøftet.

 

Dronning Margrethe og kronprins Frederik