Kronprinsesse Mary udnævnt til æresprofessor på universitet i Tadsjikistan

Kronprinsesse Mary er blevet udnævnt til æresprofessor på et universitet i Dushanbe i Tajikistan.

Kronprinsesse Mary er blevet udnævnt til æresprofessor på et universitet i Dushanbe i Tajikistan.

Foto: Lars H. Laursen
Der var både kappe, hat og medalje til kronprinsesse Mary, da hun på et universitet i Dushanbe blev udnævnt til æresprofessor.

Under en forelæsning på Avicenna Tajik Medicinske Universitet i Tadsjikistans hovedstad Dushanbe modtog kronprinsesse Mary den ultimative hæder for sin indsats som protektor for World Health Organization Europe, da hun blev udnævnt til æresprofessor.

På scenen i universitetets hovedauditorium foran et par hundrede tilskuere fik den danske kronprinsesse både sort kappe og hat med kvast samt en fin medalje som tegn på, at hun nu kan kalde sig professor.

Også Zsuzsanna Jakab fra World Health Organization blev æresprofessor ved det store arrangement, som blev dækket intensivt af de lokale TV-stationer.

Kronprinsesse Mary var en yderst populær gæst blandt især de unge studerende på universitetet.

De unge mennesker var allerede på plads udenfor campus-hovedbygningen ved den royale ankomst, og de sørgede for, at alle fra den danske delegation følte sig yderst velkomne.

Indenfor i det store auditorium blev der sunget for kronprinsessen og alle andre gæster.

"Gaudeamus Igitur"-sangen, som også er kendt fra det danske studiemiljø, blev leveret med høje røster og på det flotteste latin, man kunne forstille sig.

Kronprinsesse Mary nød korsangen og gik senere selv på talerstolen for at forklare tilhørerne lidt om det arbejde, hun udfører som protektor for WHO og som en engageret verdensborger.

Efter halvanden time på Avicenna Universitetet forlod den nyudnævnte danske professor de mange tajikiske lægestuderende for at tage på besøg på en børneklinik udenfor hovedstaden Dushanbe.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden