3. aug. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary: Vi skal give sorgen plads

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Peter Grosen
I løbet af sensommeren er kronprinsesse Mary klar til at være med til at sætte fokus på et tabuiseret emne. For Mary er det en stor glæde at sætte gang i en helt særlig konkurrence for unge skoleelever.

Sommeren er en periode, de fleste elsker.

Man lever livet og nyder at være sammen med dem, der betyder allermest.

Måske er sommeren dog også en tid, man bruger til at tænke på nogle af de elskede, man har mistet og savner.

Vi skal give sorgen plads

I løbet af sensommeren er kronprinsesse Mary klar til at være med til at sætte fokus på det at miste en partner, kæreste eller et elsket familiemedlem.

Kronprinsessen understreger, at døden er en del af livet, og derfor har man fra Mary Fondens side arrangeret en skole-mediekonkurrence, som i år handler om netop døden.

- Vi skal give sorgen plads ved at mindes og stå ved vores savn, siger kronprinsessen i sommerens nyhedsbrev fra Mary Fonden.

- Det er derfor også en stor glæde, at vi sammen med blandt andre Børn, Unge & Sorg nu tager død, alvorlig sygdom og sorg op i årets Mediekonkurrence for skoler. Når vi viser eleverne, at de svære følelser kan rummes, så støtter vi dem i at turde tale om sorg, når de selv oplever den eller møder den hos andre, lyder det desuden fra kronprinsessen i nyhedsbrevet.

Vi kan være noget for hinanden

Fra uge 38-46 kan elever i 6.-10. klasse dyste om at producere den bedste avis eller nyhedssite om det alvorlige og tabuiserede emne.

Man håber, at det vil tage noget af berøringsangsten fra eleverne og deres læsere, så vi kan være noget for hinanden, når vi møder døden i løbet af livet.

Læs mere om: