Kronprinsesse Marys bedste gave: Far kommer til jul

Susan Moody og John Donaldson

Susan Moody og John Donaldson

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary glæder sig til at fejre jul med sin far, John Donaldson.

Også Christian og Isabella glæder sig til julens helt store højdepunkt: Gensynet med deres elskede morfar, John Donaldson. Han har valgt at tilbringe højtiden i København sammen med sin hustru, Susan Moody.

Kronprinsparret og deres børn er i fuld gang med de sidste forberedelser til juleaften. I år bliver det en helt særlig jul, fordi de skal hygge med god mad og gaver i deres nyistandsatte hjem på Amalienborg.

Familien har på det seneste brugt meget tid og energi på at indrette de nye omgivelser, der i år danner rammen om julen. Oven i flytterodet har kronprinsparret også haft Marys tvillingegraviditet at tænke på. Derfor bliver den 24. december nok mere stille og rolig, end den plejer, men helt alene bliver de fire dog ikke.

Helt sikkert er det nemlig, at Marys far, John Donaldson, og hans kone, Susan Moody, er på plads, når julemiddagen skal indtages, og gaverne pakkes ud. John er kommet til Danmark for at se sine to kongelige børnebørn og for at være tæt på højgravide Mary, som han ikke har set så meget i den seneste tid.

Kronprinsparrets jul på Amalienborg vil uden tvivl adskille sig meget fra de seneste års juleaftener på Marselisborg Slot, hvor hele den kongelige familie plejer at være samlet - og hvor selskabet til tider har bestået af op imod 30 personer med dertil hørende liv og glade dage.

Tager et glas med de ansatte

I løbet af juleaftensdag i Frederik VIII's Palæ vil kronprinsparret ønske de medarbejdere, som bor på slottet, en glædelig jul over et lille glas og en brunkage. Derefter vil de gå i gang med de allersidste forberedelser til selve juleaften. Kronprinsen nød som dreng at se "Disneys Juleshow" på TV, og måske bliver der tid til, at han kan sætte sig ned med Christian og Isabella og se på Jesper Fårekylling, Chip og Chap samt Lady og Vagabonden, mens Mary med tvillingerne liggende trygt i maven sørger for, at julebord og det store juletræ i palæet ser ordentligt ud.

Der skal naturligvis også synges salmer og julesange. Derimod er det usikkert, om der bliver danset om træet. Der har aldrig været tradition for, at man danser om juletræet i kongefamilien.

Og højgravide Mary vil nok tage den lidt med ro, for juleaften har kronprinsessen højst nogle uger til det forventede fødselstidspunkt.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden