18. sep. 2011
Af af Liz Rørsig

Kronprinsesse Marys far rørt på sin 70-års fødselsdag

John Donaldson og Susan Moody
John Donaldson og Susan Moody
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Susan Moody havde en sød overraskelse til sin mand, John Donaldson

En af de ting, John Donaldson altid vil huske fra sin 70 års fødselsdag, er det øjeblik, da en sækkebibe-spiller fra Skotland pludselig dukkede op midt under fødselsdagsfrokosten i Frankrig og spillede alle de velkendte skotske sange, som Marys far mere eller mindre er opvokset med. Det var John Donaldsons hustru, Susan, der havde ønsket at overraske sin mand, og dét må man sige lykkedes. De skotske toner fik både smilet og tårerne frem i den 70-årige professors øjne.

Fødselsdagen for kronprinsesse Marys far blev holdt i Susan og John Donaldson meget charmerende hus i Frankrig. Her kunne der dækkes op både indendørs og ude i den skønne have. Mange af deres franske venner var med - ligesom venner og familie fra England, hvor de også bor en del af året. Fra Island kom Susans søn og svigerdatter med barnebarnet Iris, og der var også venner fra Danmark, hvor Susan og John Donaldson har boet i de perioder, han underviste på universiteterne i Århus og København.

Ingen af fødselarens børn havde mulighed for at fejre deres far. Kronprinsesse Mary var travlt optaget i København, og for hendes tre andre søskende, der alle bor i Australien, var turen til Frankrig lidt for lang.

Fødselsdagen blev fejret med en kæmpe frokost, hvor Susan Donaldson, der er en ørn i et køkken, havde lavet en væsentlig del af maden. De 45 gæster havde en strålende dag og kunne samtidig lykønske værtsparret med deres 10-års bryllupsdag. Susan og John Donaldson blev nemlig gift på hans 60-års fødselsdag.

Læs mere om: