25. jan. 2013
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Marys nye kammerjomfru er faldet til

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/kongelige/nyheder/kronprinsesse-mary/2013/kronprinsesse-mary-profil-js.jpg
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary har allerede nu stor glæde af sin nye kammerjomfru Lise Møller Jensen.

Kronprinsesse Marys kammerjomfru Tina Jørgensen døde i efteråret, og det efterlod på mange måder et savn. Nu er den nye kammerjomfru ved at finde sig til rette på Amalienborg.

Kronprinsesse Mary har i en periode manglet en meget vigtig medarbejder i sin stab af hjælpere helt tæt på hende. Siden kammerjomfru Tina Jørgensens pludselige død i efteråret har kronprinsessen måttet undvære en person med helt særlige kvalifikationer til at hjælpe sig med forhold omkring mangt og meget af praktisk karakter.

Efter sorgen over tabet af Tina Jørgensen kan Mary nu glæde sig over, at en afløser kom på plads i god tid før jul. Midt i december trådte Lise Møller Jensen til, og hun har tilsyneladende fået en god start på sit nye virke bag Amalienborgs tykke mure.

Ligesom Tina Jørgensen har Lise Møller Jensen en baggrund som påklæder for Linie 3 og har derfor et nært kendskab til Preben Kristensen, som danner par med kronprinsessens frisør Søren Hedegaard. Således svinger den nye kammerjomfru sandsynligvis allerede godt med flere af kronprinsessestabens nøglepersoner. Først og fremmest Hedegaard og stylist Anja Alajdi, som kronprinsessens frisør i sin tid introducerede til Mary.

Lise Møller Jensen har desuden erfaring fra sine 10 år ved Tivolis Pantomime Teater, hvor hun har mødt dronning Margrethe, som jo har været involveret i flere af Tivolis balletproduktioner de seneste år.

På job på Amalienborg Lise Møller Jensen begyndte i sit nye job på Amalienborg umiddelbart efter kronprinsparrets tur til Hongkong og Kina i december. På den tur vikarierede stylist Anja Alajdi for en kort bemærkning i rollen som kammerjomfru.

Lise Møller Jensens første store opgave i udlandet er meget vel, når kronprinsesse Mary i disse dage deltager i et årsmøde for Young Global Leaders i Schweiz. I den forbindelse vil det være en stor hjælp for Mary at have Lise Møller Jensen diskret ved sin side.

Læs mere om: