14. jul. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Victoria har en stor betydning for kronprins Frederik

Kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik
Kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Sveriges kronprinsesse Victoria fylder i dag 43 år, og man kunne godt forestille sig, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har sendt et stort ”tillykke” til fødselaren.

Sveriges kronprinsesse Victoria, der i dag fylder 43 år, og hendes mand prins Daniel har et særligt godt forhold til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

Og mon ikke det danske kronprinspar har sendt et stort ”tillykke” til Victoria i anledning af hendes fødselsdag, som hun i dag fejrer på Öland i Sverige.

Prins Daniel, kronprinsesse Victoria, kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Prins Daniel, kronprinsesse Victoria, kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Foto: Aller Foto

Frederik og Victoria har meget til fælles

Specielt for kronprins Frederik har kronprinsesse Victoria en stor betydning, og det samme gælder naturligvis den anden vej over sundet.

Kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik har altid haft rigtig meget med hinanden at gøre.

Lige siden de unge år har de kendt hinanden, og det er en fin videreførelse af, at der altid har været et særligt forhold mellem det danske og svenske kongehus.

Samtidig har Frederik og Victoria som tronarvinger også meget til fælles.

Kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik
Kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul

Victoria og Daniel i Danmark

I 2019 var kronprinsesse Victoria og prins Daniel på arbejdsbesøg i København, og i 2017 var kronprins Frederik og kronprinsesse Mary på erhvervsfremstød i Stockholm i Sverige

Besøgene er tydelige tegn på det tætte forhold, der historisk set har været mellem det danske og svenske kongehus.

Kongehusene er nært beslægtede med hinanden, så det er også en familiesammenkomst, når Victoria og Daniel samt Frederik og Mary mødes.

Vi har noget særligt sammen

Da det danske kronprinspar i 2017 besøgte Stockholm, satte kronprins Frederik et par ord på det tætte bånd med de royale svenske venner.

- Vi har nære slægtninge her i Stockholm, og vi kommer her ofte og gerne. Vi ønsker at signalere, at Danmark og Sverige har noget helt særligt sammen, sagde kronprins Frederik.

Læs mere om: