Søndag, 5. april 2020 — af Ulrik Ulriksen

Kronprinsessen og Mary Fonden markerede helt særlig dag

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen
For kronprinsesse Mary og Mary Fonden er det vigtigt at sætte fokus på, at psykisk vold er strafbart.

I den forløbne uge markerede Mary Fonden med kronprinsesse Mary som frontfigur, at det nu i et år har været strafbart at udøve psykisk vold.

- I dag er det præcis ét år siden, at psykisk vold blev strafbart i Danmark, lyder det i et opslag på Mary Fondens Facebook fra onsdag den 1. april.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Psykisk vold er altså 100% sidestillet med fysisk vold med en anerkendelse af, at voldens konsekvenser for den voldsudsatte kan ramme offeret lige så alvorligt som fysisk vold.

Kronprinsesse Mary åbnede konference

kronprinsessen deltog sidste år i København med Mary Fonden i åbningen af konferencen Nordiske Kvinder mod Vold 2019.

Nordiske Kvinder mod Vold er et fagligt netværk af kvindekrisecentre og andre kvindeorganisationer, og netværket har fokus på vold mod kvinder og børn i de nordiske lande.

Ved konferencen var temaet "Børn udsat for vold".

Kronprinsessen deltog i åbningen i sin egenskab af protektor for Landsorganisation af Kvindekrisecentre (LOKK), som var vært ved konferencen i København.

Mary tilfreds med vigtigt signal

- Kriminaliseringen af psykisk vold i Danmark sender et vigtigt signal om, at psykisk vold skal tages ligeså alvorligt som fysisk vold, sagde kronprinsesse Mary for et år siden til konferencen Nordiske kvinder mod vold.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Vold sætter dybe spor

- Kriminaliseringen af psykisk vold var et afgørende skridt mod at tydeliggøre, at vold aldrig kan retfærdiggøres, aldrig skal accepteres, og at vold – uanset voldens form – kan sætte dybe spor både hos kvinder, mænd og børn., skriver Mary Fonden i deres opslag fra den 1. april.

Mary Fondens kamp

I Mary Fonden arbejder man for at bekæmpe alle former for vold i familien, der i øvrigt i denne tid med coronakrise kan være under ekstraordinært pres.

BILLED-BLADET nr. 14 kan købes fra 2. april 2020.
Foto: BILLED-BLADET

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden