Kronprinsfamilien til farvelfest i Katuaq

Kronprinsesse Mary med Vincent på armen.

Kronprinsesse Mary med Vincent på armen.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Frederik og Mary var dybt rørte over Nuuks borgmesters smukke tale til dem ved kæmpe kaffemik, som på alle måder var en fin afslutning på Grønlandstogtet.

Efter en formiddag i grønlandske nationaldragter skiftede både kronprinsparret og deres fire børn tøj, før de gik til kæmpe kaffemik i Katuaq kulturhuset i Nuuk.

Kronprins Frederik var i sin flotte flådeuniform og kronprinsesse Mary i sin sædvanlige elegante business-stil, da de med deres børn Christian, Isabella, Josephine Ivalo og Vincent Minik ankom til Katuaq i Nuuk for at tage afsked med grønlandske venner og en masse Nuuk-borgere.

Kaffemik-festen var den sidste store begivenhed på Mary og Frederiks Nuuk-program, der rundede deres otte dage lange og succesfulde togt til Grønland af. I løbet af farvel-festen i kulturhuset holdt borgmesteren Assi Chemnitz Narup en flot tale til kronprinsparret og deres børn, og de smukke ord fra Narup rørte både Mary og Frederik dybt.

Gaver til børnene

Og så fik børnene gaver – klassiske grønlandske udgaver af den kinesiske legetøjsdille Kendama. Vincent og Josephine gik straks i gang med at lege, og det kom der et par fine scener ud af foran de mange mennesker, der var til stede for at tage afsked med de danske æresgæster.

Senere på dagen kvitterede kronprinsparret for farvelfesten i Nuuks centrum ved at invitere flere af deres grønlandske venner til reception på kongeskibet Dannebrog, og så blev det ellers tid for Mary og Frederik og børnene til at flyve hjemad mod Danmark efter deres triumftog i Grønland.

På torsdag kan du i BILLED-BLADET se masser af skønne billeder fra den sidste del af kronprinsfamiliens besøg i Grønland.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden