Kronprinsparret deler priser ud i Aalborg

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary

Foto: AOP
Til september skal Kronprinsparrets Priser deles ud i Musikkens Hus.

Den 27. september skal kronprins Frederik og kronprinsesse Mary forestå uddelingen af Kronprinsparrets Priser i Musikkens Hus i Aalborg. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Sidste år foregik prisuddelingen i Sydney i anledning af Operahusets 40-års jubilæum, og her blev blandt andre sangerinden Karen Marie Ørsted, kendt under kunstnernavnet MØ, og violinisten Rune Tonsgaard Sørensen begavet med Kronprinsparrets Stjernedryspriser.

Kronprinsparrets Kulturpris gik til folk bag de første sæsoner af dramaserierne ”Forbrydelsen” og ”Borgen”.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i anledning af kronprins Frederik og kronprinsesse Marys bryllup i 2004.

Showet den 27. september bliver transmitteret på DR1 fra klokken 20, og billetter til Musikkens Hus bliver sat til salg i august, oplyser DR.

Priserne består af:

Kronprinsparrets Kulturpris: 500.000 kr.
Formålet med prisen er at hædre og synliggøre en markant dansk kunstner eller en gruppe kunstnere med internationalt potentiale.

Kronprinsparrets Sociale Pris: 500.000 kr.
Formålet med prisen er at hædre og synliggøre et banebrydende projekt med internationalt format inden for det sociale område.

Kronprinsparrets Stjernedryspriser: 2 stk. à 50.000 kr.
Formålet med priserne er at hædre og synliggøre to yngre danske kunstnere, som er på vej til at bryde igennem.

Prismodtagerne udpeges af Kronprinsparret efter indstilling fra to rådgivende komitéer, der har ekspertise inden for henholdsvis kultur og socialt arbejde.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden