22. okt. 2011
Af af Ulrik Ulriksen og Ken Richter

Kronprinsparret fejrede Christian i jagthytten

Prins Christian var hovedpersonen om lørdagen i jagthytten i Trend, hvor han fyldte seks år. Christians fødselsdag er flere gange tidligere blevet fejret i hytten.
Prins Christian var hovedpersonen om lørdagen i jagthytten i Trend, hvor han fyldte seks år. Christians fødselsdag er flere gange tidligere blevet fejret i hytten.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET og Niels Henrik Dam
Frederik og Mary benyttede den første del af skolernes efterårsferie til at tage til deres jagthytte i Trend.

Alle fire børn var naturligvis med på turen til det naturskønne område i Jylland. Allerede om fredagen før skolernes efterårsferie var kronprinsparret på plads i jagthytten med Christian, Isabella, Josephine og Vincent. Lørdag blev der for alvor fløjtet op til fest i anledning af prins Christians 6-års fødselsdag.

Vejret var helt perfekt den 15. oktober, da prins Christian fra morgenstunden blev fejret. Mon ikke han kunne slå øjnene op akkompagneret af mor, far og Isabellas sangstemmer, mens de gav en kongelig version af "I dag er det Christians fødselsdag, hurra, hurra, hurra".

Venner på besøg

Gæster kom også på besøg. Lige i nærheden af jagthytten i Trend bor flere af kronprinsparrets nære venner. Heriblandt godsejer Jørgen Skeel og hans fru Malou samt parrets søn, Holger, der er jævnaldrende med prins Christian. Skeel-familien har, ligesom flere andre af kronprinsparrets nære venner, heriblandt familierne Handwerk, Heering og Hillingsø, ofte været på besøg i Trend, når kronprinsparret og deres familie holdt efterårsferie dér.

Efterårsferiedagene i Trend var den perfekte måde for Mary og Frederik at nyde familiehygge med deres fire børn, inden turen få dage senere gik til USA på officielt besøg. Afrejsen til USA og New York var sat til onsdag den 19. oktober efter redaktionens slutning med hjemkomst onsdag i næste uge. Da kronprinsparret ikke skulle have nogen af børnene med på rejsen, som er spækket med officielle opgaver, så benyttede de virkelig dagene op til afrejsen til at være sammen med Christian, Isabella og tvillingerne så meget som overhovedet muligt.

Naturrigt område

Området ved hytten i Trend er noget nær det perfekte sted til en lille familieferie langt væk fra byens larm. Naturen byder på et rigt dyre- og planteliv. Kronprinsparret plejer at være meget ude i det fri, når de er med familien i det jyske, og det store skovområde omkring jagthytten appellerer til lange gåture. Og på Christians fødselsdag skinnede solen oveni købet fra en næsten skyfri himmel, hvilket gav en forholdsvis lun oktober-temperatur, så scenen var sat til en perfekt, kongelige mini-efterårsferie. En miniferie, som altså var optakt til kronprinsparrets besøg i New York.

Det er første gang, at både Frederik og Mary må være væk fra både deres store børn og deres ti-måneder gamle tvillinger en hel uge. Men alle fire børn vil være i gode hænder på Amalienborg Slot, hvor deres barnepiger kan tage sig af dem, og hvor de er forholdsvis tæt på deres bedsteforældre, dronning Margrethe og prins Henrik.

Alligevel har det nok været en særlig følelsesladet oplevelse for Mary og Frederik at skulle kysse deres fire skønne børn farvel for dernæst at undvære dem en hel uge.

Læs mere om: