14. apr. 2016
Af af Trine Larsen

Kronprinsparret i LEGO-skole med Mexicos præsidentpar

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik så på LEGO sammen med det mexicanske præsidentpar, som det sidste punkt inden returmiddagen torsdag aften.
Med tilsammen 10 børn har kronprinsparret og det mexikanske præsidentpar flere gange stiftet bekendtskab med LEGO-universet. Alligevel var interessen ekstra stor, da kronprinsesse Mary og kronprins Frederik sammen med Mexicos præsidentpar, Enrique Peña Nieto og fru Angélica Rivera, besøgte Tjørnegårdsskolen i Gentofte. Her anvender eleverne LEGO i undervisningen som et tilbud, der gør matematikundervisning sjovere, mere kreativt og styrker elevernes hukommelse. Men eleverne vil sikkert også huske besøget, hvor både kronprinsesse Mary og Angélica Rivera også uddelte knus og kærlige klem til nogle af de elever, de mødte.

Så på Duplo og LEGO-robotter

Kronprinsparret og præsidentparret så først en 2. klasse bruge Duplo-klodser i et hukommelses-forsøg, som tydeligt imponerede præsidenten og hans kone, der udmærket kender LEGO, som allerede er velkendt i Mexico. Dog endnu ikke som undervisningsform, som alle elever i Gentofte kommunens skoler benytter. Men at tyde på interessen fra præsidenten og hans kone er dét måske én af de ting, de - også - tager med sig hjem. For også 5. klassernes arbejde med programmering af LEGO-robotter i matematikundervisningen imponerede tydeligvis gæsterne fra Mexico - som netop har modtaget en store LEGO-donation til de statsejede børnehaver i landet. Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til! Derfor var bestyrelsesmedlem Kjeld Kirk Kristiansen også med under besøget på Tjørnegårdsskolen.

SE BILLEDERNE: Smukke kjoler til gallataffel på Fredensborg Slot

Læs mere om: