5. sep. 2014
Af af Marianne Singer

Kronprinsparret mindedes faldne udsendte

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary til mindesgudstjeneste i Holmens Kirke.
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary til mindesgudstjeneste i Holmens Kirke.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Det var med alvorlige miner, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary overværede en bevægende mindegudstjeneste for Danmarks faldne i Holmens Kirke.

- Vi er samlet her i dag for at hylde, takke og mindes... Således lød det fra handels- og udviklingsminister Mogens Jensen i sin tale under mindegudstjenesten for Danmarks faldne udsendte i forbindelse med flagdagen.

Med til højtidligheden, hvor der blev fældet en del tårer, var også kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, der sammen med forsvarets ledelse, ledende politikere, tidligere udsendte og pårørende brugte en stund på at mindes dem, der har betalt den højeste pris som udsendte for Danmark.

Se også:
VIDEO: Kronprinsparret nedlagde krans for de faldne soldater

Undervejs sang kronprinsparret med på smukke salmer som Se, nu stiger solen af havets skød og lyttede på en flot prædiken af Holmens provst Ejgil Bank Olesen, der talte både om savn og frygt og Guds nærvær.

Efter godt en time sluttede gudstjenesten med en velsignelse, og kronprinsparret skulle derefter videre til paraden på Christiansborg Slotsplads.

https://imgix.billedbladet.dk/imedeen_450-skabelon.jpg

Læs mere om: