12. sep. 2017
Af Marianne Singer

Kronprinsparret planlægger gensyn med Japan

kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.
Foto: AOP
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary skal til oktober stå i spidsen for et erhvers- og kulturfremstød i Japan i forbindelse med 150-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan.

Det bliver et travlt efterår for kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, der blandt andet skal på et stort, officielt besøg i Japan til oktober.

Kongehuset har udsendt en pressemeddelelse om, at kronprinsparret fra den den 8. - 12. oktober kommer til at stå i spidsen for et erhvervs- og kulturfremstød i landet i forbindelse med, at Danmark og Japan i år fejrer 150-året for de diplomatiske forbindelser.

Kronprins Frederik har sammen med kronprins Naruhito, der tidligere i år besøgte Danmark, sagt ja til at være protektorer for jubilæumsfejringen.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary på spadseretur

Med på turen er også 55 danske virksomheder, der fortrinsvist vil have fokus på sundhed, fødevarer og design.

Derudover vil der også være kulturelle indslag som kronprinsparrets besøg på udstillingen ”Everyday Life – Signs of Awareness” på samtidskunstmuseet 21st Century Museum of Contemporary Art i Kanazawa.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kommer også til at gå med i ”Denmark Fest and Walkathon”, der har fokus på dansk livsstil.

Vækker minder

Det vil helt sikkert vække minder hos kronprins Frederik, når han undervejs også besøger Higashi-Matsushima i det nordlige Japan, som i 2011 blev ramt af et jordskælv og en tsumani.

Dengang besøgte kronprins Frederik kort tid efter mange af de berørte i katastrofeområdet.

Kronprinsesse Mary vil under besøget i Japan vende tilbage til H.C. Andersen Park i Funabashi, som hun besøgte tilbage i 2005.

Fire ministre, udenrigsminister Anders Samuelsen, miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, sundhedsminister Ellen Trane Nørby og kulturminister Mette Bock, ledsager kronprinsparret på rejsen.

Læs mere om: