Onsdag, 27. januar 2021 - af Marianne Singer

Kronprinsparrets nære veninde i kæmpe familiestrid

Kronprinsparret.
Kronprinsparret.
Foto: Hanne Juul
Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys nære veninde, prinsesse Camilla de Bourbon des Deux-Siciles, er indblandet i en mangeårig familiestrid.

Tilbage i 2011 stod prins Charles de Bourbon des Deux-Siciles, 57, fadder ved kronprinsparrets datter prinsesse Josephines dåb i Holmens Kirke i København. 

Samme år, som en efterhånden ti år lang og voldsom strid startede i hans hustru, prinsesse Camillas familie.

Prinsesse Camilla ved kronprins Frederiks 50-års fejring på Christiansborg i 2018.
Foto: Martin Høien
Prins Charles de Bourbon des Deux-Siciles og hans hustru, prinsesse Camilla, sammen med kronprinsparret under det danske erhvervsfremstød i Italien i 2018.
Foto: Hanne Juul
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Søster indledte retssag

Ifølge magasinet Tatler var det dengang prinsesse Camillas søster, Christiana, der indledte en retssag om familieformuen. 

Familiefejden begyndte i sin tid med, at søstrenes mor, den italienske filmstjerne Edoarda Crociani i 1987 etablerede en fond, the Grand Trust, til fordel for sine døtre.

Frygtede at blive udelukket

Edoarda var enke efter den ekstremt velhavende italienske forretningsmand, Camillo Crociani, der døde i 1980, og efterlod sig en kæmpe formue, inklusive en større kunstsamling.

Og da omkring 750 millioner pund og kunst blev trukket ud af fonden i 2010 og overført til Edoarda, frygtede Christiana, at hun blev udelukket fra at arve familiens formue og at den i stedet blev givet til hendes søster, prinsesse Camilla, der bor med sin mand og to døtre i Monaco. 

Prins Charles og prinsesse Camilla de Bourbon des Deux-Siciles sammen med Edoarda og parrets to døtre, Maria Carolina og Maria Chiara. 
Foto: Ritzau Scanpix

Dårligt forhold til mor

Derefter indledte Christiana i 2011 retssagen, hvor hun blandt andet fortalte om sit dårlige forhold til sin mor, som hun mente var bange for at være alene og derfor kontrollerede sin familie med penge. 

I 2017 blev Edoarda og banken BNP Jersey, der begge var formueforvaltere, af retten beordret til igen genopbygge fonden, hvilket inkluderede Paul Gauguins milliondyre mesterværk Hina Maruru fra 1893.

Søgen efter værdierne

I den forbindelse blev prinsesse Camilla, 49, også beordret til at videregive detaljer om sin mors formue til BNP Jersey. 

Men prinsesse Camilla nægtede efter sigende at afsløre, hvor maleriet og andre værdier befinder sig.

Igennem sin advokat oplyste prinsessen dog, at der var mange af hendes mors værdier, hun ikke vidste, hvor befandt sig og at hun havde videregivet størstedelen af de efterspurgte dokumenter og oplysninger.

Prins Charles og prinsesse Camilla de Bourbon des Deux-Siciles under det danske erhvervsfremstød i Italien i 2018. 
Foto: Hanne Juul

Fik millionbøde

I november lød det fra retten, at prinsesse Camilla kunne risikere en millionstor bøde for ikke at bidrage med oplysninger om de efterlyste værdier.  Og det endte da også med, at hun i december, ifølge Jersey Evening Post, blev dømt til at betale en bøde på 15 millioner euro.   

Sagen fortsætter

Prinsesse Camilla har dog hele tiden sagt, at hun vil appellere dommen og i denne uge anklagede hun sammen med sin mor BNP Jersey for at være ansvarlig for hele miseren.    Samtidig med at de har krævet en erstatning på 450 millioner kroner. 

Derudover kører Camillas søsters sag stadig og den forventes genoptaget i anden halvdel af 2021.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden