15. aug. 2016
Af Juliane Olsen

Kronprinsparrets Priser uddeles i Holstebro

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Birger Storm
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary vil i år uddele Kronprinsparrets Priser i Musikteatret Holstebro.

Den 8. oktober er der lagt an til en sand festaften i Holstebro, for her gæster kronprinsparret nemlig byen for at uddele årets Kronprinsparrets Priser.

Det sker ifølge dagbladet-holstebro-struer.dk i Musikteatret Holstebro i anledningen af dets 50-års jubilæum.

- Det er vi godt tilfredse med. Det passer meget godt ind i vores jubilæumsår og ind i kommunens kulturelle jubilæumsår, siger direktør Anders Jørgensen til avisen.

SE BILLEDERNE: Kronprinsesse Mary deler priser ud i skønne kjoler

Uddeling i Holstebro var længe undervejs

Tidligere er Kronprinsparrets Priser blevet uddelt i Aalborg, Sønderborg og Sydney, og direktøren fortæller, at Holstebros tur har været længe undervejs.

Det har desuden været naturligt for Bikubefonden, der skænkede kronprins Frederik og kronprinsesse Mary priserne i bryllupsgave, at lægge det i byen.

Oprindeligt var der tale om to priser til uddeling - henholdsvis Kronprinsparrets Kulturpris og Den Velgørende Donation.

Kronprinsparret tilbringe dagen i Holstebro

Men fra 2009 har fokus blot været på Kronprinsparrets Priser, som rummer kulturprisen, den sociale pris og stjernedrysprisen.

Begrundelsen for, at priserne nu skal uddeles i Holstebro er, at byen rummer en del kultur, og i samme forbindelse kommer kronprinsparret til at tilbringe hele dagen i den jyske købstad.

Det er desuden planlagt, at parret skal på en mindre rundtur i byen, hvilket der senere vil komme nærmere detaljer om.

Læs mere om: