Fredag, 19. september 2014 - af Casper Nielsen

Kronprinsparrets stjernedrys går til skuespiller og fotograf

Foto: Hanne Juul (BILLED BLADET)
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary hædrer de to unge kunstnere Johanne Louise Schmidt og Lærke Posselt med ”Stjernedryspriser” i Aalborg.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har netop offentliggjort hvem der skal hædres med ”Kronprinsparrets Stjernedryspriser 2014”.

Hvert år uddeles Stjernedryspriserne for at hædre og synliggøre to yngre danske kunstnere, som er på vej til at bryde igennem. I år går de til skuespiller Johanne Louise Schmidt og fotograf Lærke Posselt, skriver hoffet på hjemmesiden kongehuset.dk.

Se også:Kronprinsesse Marys mange frisurer 2014

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary uddeler ”Kronprinsparrets Priser” den 27. september i Musikkens Hus i Aalborg.

Skuespiller Johanne Louise Schmidt modtager ”Kronprinsparrets Stjernedryspris” for sin særligt stærke tilstedeværelse på scenen og evne til at røre publikum.

Hun blandt andet optrådt på Folketeatret og Det Kongelige Teater.

Se også:Kronprinsesse Marie-Chantal - et kongeligt stilikon

Fotograf Lærke Posselt modtager prisen for sin evne til at formidle historier og skabe visuelle fortællinger, og har blandt andet lavet en fotoserie om livet som børnemodel ved skønhedskonkurrencer i USA og fotografier af tilværelsen som afvist asylansøger.

”Kronprinsparrets Priser” blev indstiftet af Bikubenfonden i 2014 som en bryllupsgave til Kronprinsparret.

Formålet med priserne er at synliggøre og anerkende en ekstraordinær præstation inden for dansk kultur og socialt arbejde.

Priserne uddeles i tre kategorier:”Kronprinsparrets Kulturpris”, ”Kronprinsparrets Sociale Pris” og ”Kronprinsparrets Stjernedryspriser”.

Se også:Europas kongelige børn

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden