Torsdag, 16. maj 2013 - af af Anita Banner, ISABELLAS, Aller Media

Kroprinsesse Marys tulipan hitter stort i udlandet

Kronprinsesse Mary tulipaner
Kronprinsesse Mary på Gavnø Slot omgivet af den smukke Mary tulipan
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
I 2008 fik kronprinsesse Mary en tulipan opkaldt efter sig på Gavnø slot. Tulipanen er blevet så populær, at besøgene fra ind- og udland kårer den som årets tulipan år efter år.

Danmarks største tulipanudstilling finder man i Gavnø Slotspark. Mere end 500.000 tulipanløg blomstrer overalt i den otte hektar store park, og lige meget hvor blikket falder, er der løgbede, der slynger og bugter sig i utallige farvespil og former.

Baronesse Helle Reedtz-Thott er ildsjælen bag den årelange tradition med tulipanudstilling i slotshaven. Sammen med slotsgartnerne og førende løgavlere fra både Danmark, Holland og England planlægger hun udstillingen, som varierer år efter år. En ting er dog fast. Slotsparkens besøgende kan hvert år stemme på, hvilken tulipan der skal kåres som ’Årets Tulipan’.

I 2008 blev en ny, pink tulipan navngivet efter Kronprinsesse Mary, som selv overværede dåbsritualet i Gavnø Slotspark.

SE BILLEDERNE
Mary navngav tulipan på Gavnø Slot

Tulipanen har fascineret parkens besøgende så meget, at den hvert år siden er blevet kåret som ’Årets Tulipan’. Helle Reedtz-Thott forklarer her hvorfor:

− Tulipanen Kronprinsesse Mary har smukke dyb rosa og cerise røde blomster. Blomsterne er dobbelte, idet der forekommer flere blomster på hver stilk, hvilket er usædvanligt for en tulipan. Selve stilken er særlig stærk, og tulipanen har en lang holdbarhed, hvilket er med til at gøre den så populær, siger hun til Magasinet ISABELLAS.

Faktisk er tulipanen så populær, at Gavnø er begyndt at sælge den i deres webshop. Tulipanfestivalen er nemlig ikke bare et tilløbsstykke i Danmark. I hele maj besøges slotsparken af gæster fra især Sverige, Norge, Tyskland, Holland og England, som elsker kronprinsesse Mary og ikke mindst hendes tulipan.

I forbindelse med festivallen udlodder slottet store sække blomsterløg efter eget valg, så der bliver sikkert rift om kronprinsessen.

− Som noget nyt kan de besøgende selv grave tulipanløg op og tage dem med hjem. Det foregår lørdag den 1. juni mellem kl. 10 og 16. Der er mange tusinde løg, som skal tages op, og dem vil Gavnø gerne forære til publikum. Publikum inviteres til at komme og grave dem op, tage dem med hjem og lade dem tørre sommeren over og plante dem igen i efteråret, så vil man have en bid af Gavnø Slotspark i egen have de næste år, slutter Helle Reedtz-Thott.

LÆS OGSÅ:
Se flere populære tulipansorter fra Gavnø slot på Isabellas.dk

LÆS OGSÅ:
Læs, hvordan du får succes med dine tulipaner i haven år efter år, på Isabellas.dk

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden