7. apr. 2010
Af af Jan Bergman

Lav dit eget ”Prinsesse Marie”-smørrebrød - se her hvordan!

Så lækkert kan det gøres - et stykke smørrebrød med prinsesse Marie.
Så lækkert kan det gøres - et stykke smørrebrød med prinsesse Marie.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Her får du opskriften på Ida Davidsens lækre stykke smørrebrød, som er opkaldt efter prinsesse Marie.

Prøv Ida Davidsens helt nye stykke smørrebrød, "Prinsesse Marie", som blev opkaldt efter prinsessen til hendes fødselsdag i februar 2010.

Det skal du bruge:
4 skiver røget sværdfisk (fra fiskehandleren eller ryg selv)
½ skive rugbrød med smør
6 grønne asparges
1 æg
Frisk sort trøffel eller 1 tsk. trøffelmos eller lidt trøffelolie
1 spsk. lakserogn (CaviArt)
1 spsk. marineret tang (fås hos fiskehandleren)

Fremgangsmåde:
1. Læg sværdfisken på det smurte rugbrød.
2. Blancher aspargesene i et par minutter, og anret hovederne to og to på tværs af fisken.
3. Pisk ægget, riv lidt trøffel i og krydr med salt og peber. Har du ikke sort trøffel, kan trøffelmos (fås på glas) eller trøffelolie bruges i stedet.
4. Steg ægget til røræg på en pande, og læg rørægget over aspargesene.
5. Top med lakserogn og tang.

TIP: Sværdfisken kan evt. erstattes af røget hellefisk. Det giver en lidt mildere smag.

Læs mere om: