Lille prins Henrik taler sønderjysk

Lille prins Henriks bliver større og større. Nu kan han både gå og tale.
Lille prins Henriks bliver større og større. Nu kan han både gå og tale.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Lille prinsen har fået hul på bylden og sagt sit første ord – nu kan han ikke stoppe med at snakke.

I september tog lille prins Henrik sine første forsigtige skridt. Det skete, mens mor og far, prins Joachim og prinsesse Marie, var i Brasilien, og skuffelsen var da også til at tage at føle på. Det øjeblik ville prinsessen gerne selv have oplevet.

Til gengæld svigtede lilleprinsen ikke, da han sagde sit første ord, og under Marie og prins Joachims tur til Hongkong og Kina var prinsessen da heller ikke sen til at berette om sin søns nyeste bedrifter.

- Hans første ord var "mojn", fortalte prinsessen stolt, mens hun også kunne berette, at han nu taler en del. Det er ikke alt, man forstår. Men sådan er det jo i den alder.

Måske var det ikke helt så tilfældigt, at det netop blev det sønderjyske ord for "goddag" og "farvel", som prinsen valgte at gøre til sit første. I sønderjylland er det et af de mest benyttede, og indirekte knytter det både ham og resten af familien yderligere til egnen omkring Møgeltønder.

Prinsen er netop startet i vuggestue, og han vil i den kommende tid uden tvivl opfange endnu flere sønderjyske ord, som han kan underholde med juleaften, når farmor og farfar kommer til julefest.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden