Torsdag, 2. februar 2023 — af Marianne Singer

Live på BILLED-BLADET: Følg med når kronprins Frederik åbner udstilling, der står hans hjerte nær

Kronprins Frederik.
Kronprins Frederik.
Foto: Hanne Juul
Du kan følge med live, når kronprins Frederik torsdag klokken 13.30 åbner en ny og helt unik udstilling om den kongelige families elskede kongeskib Dannebrog på Koldinghus.

Du kan se med live her på BILLED-BLADET, når kronprins Frederik sammen med grev Ingolf og grevinde Sussie af Rosenborg torsdag klokken 13.30 åbner den nye udstilling "KONGESKIBET DANNEBROG" på Koldinghus. 

SE MED LIVE HERUNDER - husk at trykke på play for at starte sendingen: 

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kongeskibet er et slags sejlende slot og et personligt hjem, der danner rammen om den kongelige families liv til søs, og derfor er det helt sikkert en udstilling, der kommer til at vække glade minder og røre kronprins Frederik i hjertet.

Det er Koldinghus’ 800 m2 store ruinsal på fire etager, der danner rammen om udstillingen, som formidler livet ombord for både kongefamilien og mandskabet.  

I udstillingen får de besøgende en oplevelse af selv at stå om bord på skibet med sejldug, dækstole, redningskranse og udsyn til indsejlingen gennem Koldingfjord. 

Udstillingen viser en lang række genstande med tilknytning til Kongeskibet, for eksempel dronningens broderede puder til skibet, akvareller malet af majestæten og kronprinsen og prins Joachims matrostøj fra 1970’erne. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden