Lørdag, 7. januar 2023 - af Marianne Singer

Måske sker det allerede snart: Vilde oplevelser i vente for prins Christian?

Prins Christian
Prins Christian.
Foto: Martin Høien
Der venter prins Christian vilde oplevelser i forbindelse med, at han fylder 18 år og i månederne efter.

Den helt store begivenhed i den danske kongelige familie i år bliver, når prins Christian den 15. oktober fylder 18 år og bliver myndig.

En fejring, som også dronning Margrethe nævnte i sin nytårstale den 31. december.

- Alle mine otte børnebørn er mig til stor glæde. Hvor er de blevet store, hvor tiden dog går! Til oktober fylder Prins Christian 18, det bliver en mærkedag, som vi alle ser frem til, forklarede en stolt dronning Margrethe i sin tale til nationen. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Danskerne følger med

Udover den store officielle fejring, hvor danskerne uden tvivl har mulighed for at overvære fejringen ved en tv-transmitteret gallamiddag, kan der meget vel også vente prins Christian andre vilde oplevelser.

Fornem orden til prins Christian?

Som historiker og royal ekspert Jon Bloch Skipper skriver i sin brevkasse i BILLED-BLADET.

"Det kan godt være, at prins Christian bliver ridder af Elefantordenen, når han fylder 18 år, men der er ikke en “automatik” på området udover, at den regerende monarks og således ordensherrens børn ifølge Elefantordenens statutter er fødte riddere af ordenen. Så prins Christian vil modtage Danmarks ældste og mest fornemme orden, når hans far bliver konge – hvis altså ikke før. Men det er ikke utænkeligt, at dronningen vælger at bruge hans 18-års fødselsdag som en anledning til at give ham den, som vi så majestæten gøre, da Norges kommende dronning, prinsesse Ingrid Alexandra, fyldte 18 tidligere på året. Vi må se, hvad der sker i oktober 2023.", skriver Jon Bloch Skipper. 

Med til nytårstaffel?

Derudover vil prins Christian kunne fungere som rigsforstander og kunne påtage sig protektioner, skriver Jon Bloch Skipper.

En anden spændende og helt ny oplevelse kunne være, at prins Christian måske allerede er ved sine forældre, kronprins Frederik og kronprinsesse Marys side ved næste års nytårskur- og taffel i Christian VII's Palæ på Amalienborg, den 1. januar 2024. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden