27. sep. 2021
Af Marianne Singer

Marie lod sig rive med: Jeg må sørge for at fortsætte svigerfars tradition

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Det var en begejstret og beæret prinsesse Marie, der mindedes sin afdøde svigerfar, prins Henrik, under kongelig opgave i Danmark.

Minderne var tæt på og følelserne store, da prinsesse Marie mandag formiddag skulle tage det første spadestik til Prins Henriks Skoles nye bygninger på Rolighedsvej på Frederiksberg.

Undervejs nævnte prinsesse flere gange på sød vis sin svigerfar, prins Henrik, der døde i februar 2018, og videreførte begejstret en af prins Henriks mest festlige traditioner sidst i sin tale.

Se videoen med prinsesse Maries rørende ord om prins Henrik og hvordan hun viderefører hans tradition i toppen af artiklen

Prinsen på besøg

Prins Henriks Skole, der underviser efter de franske undervisningsplaner, blev grundlagt i 1954 og opkaldt efter franskfødte prins Henrik i 1989.

Prins Henrik besøgte sidste gang skolen i maj 2016, hvor han overværede indvielsen af nye børnehaveklasser i de gamle lokaler på H. C. Ørstedsvej på Frederiksberg.

Hjemme på job

Prinsesse Marie, der til daglig bor i Paris, er hjemme i Danmark for at passe sine protektioner i disse dage.

På den internationale skole går 800 elever med omkring 40 forskellige nationaliteter i alderen 3-18 år og er dermed en af de to største danske internationale skoler.

Omkring en fjerdedel af eleverne er danske, mens en fjerdedel er dansk/franske og en fjerdedel franske.

Den nye skole forventes at tages i brug inden udgangen af 2023.

Læs mere om: