Fredag, 17. marts 2023 — af Ulrik Ulriksen

Marie og Joachim har fokus på børnene: Spændende ny hverdag venter Henrik og Athena

Prinsesse Marie med Henrik og Athena
Prinsesse Marie med Henrik og Athena
Foto: Hanne Juul
Det bliver en kæmpe udfordring for prins Joachim og prinsesse Marie og deres børn at flytte fra Frankrig til USA. For børnene Athena og Henrik betyder det, at de skal i en ny skole.

Årene i Frankrig har været gode for prins Joachim og prinsesse Marie og deres børn Athena, 11 år, og Henrik, 13 år.

Efter sommerferien venter en ny og spændende hverdag i Washington D.C. i USA, hvor prins Joachim den 1. september tiltræder en ny stilling under Forsvarsministeriet som forsvarsindustriattaché på Danmarks Ambassade.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Midt i alt det praktiske arbejde med at finde sig til rette i en ny bolig, skal prins Joachim og prinsesse Marie også sørge for at støtte deres børn Henrik og Athena, når de skal finde sig til rette i deres nye hverdag i det amerikanske.

Henrik og Athena skal for eksempel begynde som elever i en ny skole, men de har heldigvis erfaring fra skolegang i både Danmark og Frankrig, så det skal nok gå.

Henrik og Athena skal starte på ny skole

Det er ikke blevet meldt ud, hvilken skole Henrik og Athena skal gå på i Washington D.C., men der er flere store, fine internationale skoler at vælge mellem.

Rochambeau er en god fransk international skole i Washington D.C.

Den private franske internationale skole ligger i Montgomery County, Maryland, nær Washington D.C.

Den kan komme i spil, da undervisningsstedets profil passer helt perfekt til elever som 13-årige Henrik og 11-årige Athena, der de seneste år har gået i skole i Paris.

Også British International School of Washington samt Washington International School er uddannelsesinstitutioner med et ekstremt godt ry.

Der er dermed nok af skoler, som kan komme i spil til prins Joachim og prinsesse Maries børn, der sammen med deres forældre skal bo i USA de næste tre år.

Derefter kan prins Joachim eventuelt vælge at forlænge sin aftale og dermed blive i jobbet som forsvarsindustriattaché med fast base på den danske ambassade i Washington D.C.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden