4. sep. 2013
Af af Ulrik Ulriksen

Marokkanerne er vilde med Mary

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Lars Laursen
Danmarks kronprinsesse viser igen sit vindende væsen under svære vilkår. Se videoen!

Under sin arbejdstur til Marokko har kronprinsesse Mary fået mange nye venner. Turens formål er at sætte fokus på vold mod kvinder og kvinders rettigheder generelt, og det at Mary har talt åbent om et problem, som stadig er meget tabuiseret i Marokko har gjort Danmarks kronprinsesse til en stor stjerne i mange marokkaneres bevidsthed.

Kronprinsessen blev på sin første rigtige arbejdsdag i hovedstaden Rabat mødt af mange helt almindelige borgere, som ønskede at trykke hendes hånd og byde hende velkommen til deres land. Efter et emotionelt besøg til et kvindecenter i Rabat fik Mary mulighed for at komme helt tæt på både børn og voksne i et af byens socialt hårdt ramte kvarterer. På gaden blev kronprinsessen mødt af smilende marokkanere i alle aldre. Og hun smilede tilbage, da en flok børn begyndte at synge i kor for hende. Alle, som den royale danske gæst mødte i gaden, var vilde med hende, og da den mørke bil med Mary på bagsædet kørte væk fra kvindekrisecentret og det rå kvarter, løb en flok jublende børn efter køretøjet for at få taget ordentlig afsked med deres nye danske ven.

BILLED-BLADET har fulgt Mary under hele hendes Marokko-tur, og allerede i den nye udgave af Det Royale Ugeblad kan du læse om den første del af Marys arbejdstur til landets hovedstad Rabat.

Læs mere om: