14. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Mary hjælper med gode råd i vanskelig situation

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
Det er vigtigt med gode råd, når problemerne i perioder tårner sig op. I Mary Fonden byder man på et par gode råd midt i en tid, der kan være svær for mange.

Kronprinsesse Mary og Mary Fonden har i mange år arbejdet med at bekæmpe ensomhed.

Under coronakrisen er ensomhed blevet et af de store samtaleemner.

Årsagen er, at flere føler sig alene, og at ensomheden er stigende som følge af krisen.

Kronprinsesse Mary og ungepanelet

De unge er blandt de hårdest ramte, og derfor han man fra Mary Fondens side i løbet af sommeren iværksat en stor kommunikationskampagne, hvor man opfordrede unge til at få øje på ensomheden omkring dem og række ud til hinanden.

- Vi har også nedsat et ungepanel, som er kommet med anbefalinger til, hvordan vi kan bekæmpe ensomhed og skabe trivsel for unge under corona, lyder det på de sociale medier fra Mary Fonden med kronprinsessen som frontfigur.

Gode råd

I den forbindelse kommer Mary Fonden også med et par gode råd.

Fortæl det til nogen, hvis du føler dig ensom., lyder et af rådene, mens et andet opfordrer til, at man selv skal tage initiativ og bede om hjælp.

Endelig er det et godt råd, at man kan tage de sociale medier i brug og blive en del af et onlinefællesskab.

Har mødt unge

Tidligere under en periode med knap så mange corona-restriktioner har kronprinsesse Mary og Mary Fonden haft besøg af et såkaldt ungepanel for at tale om unges trivsel under corona.

Der blev talt om ideer og anbefalinger til løsninger.

Det blev en inspirerende og intens samtale om, hvordan corona og de restriktioner, der er fulgt med, har haft stor indvirkning på unges liv.

Kronprinsesse Mary blev rørt

- Jeg blev særligt rørt over de unges omtanke og medfølelse med nogle af de grupper, der har det sværest, og som føler sig mest ensomme i denne tid, sagde Mary i forbindelse med mødet, og hun fortsatte.

- Jeg blev meget opløftet over deres mange ideer til, hvad vi kan gøre – både for at bekæmpe ensomhed og skabe trivsel blandt unge i den kommende tid.

Læs mere om: