Onsdag, 9. september 2020 — af Marianne Singer

Mary i klar tale : Corona har ændret alt!

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Kronprinsesse Mary kom med stærke budskaber om coronakrisen, da hun stod på talerstolen på Christiansborg.

Der var klar tale fra en dybt engageret kronprinsesse Mary, da hun stillede sig op på talerstolen under den international konference ”A Decade of Action – 10 år tilbage" i Landstingsalen på Christiansborg.

I talen fokuserede kronprinsessen på dagens store emne, at der nu kun er ti år for verdens lande til at opfylde FN 2030-dagsordenen for bæredygtig udvikling og de tilhørende 17 verdensmål.
Og at den gode udvikling, der var i fuld gang, i den grad er blevet bremset af coronakrisen.

Lukket alt ned

- Gennem de sidste måneder har vi kunnet se, hvordan Covid-19 har lukket ned for samfundet over hele verden. Fra den ene dag til den anden. Det har desværre som sagt rullet udviklingen tilbage på mange vigtige områder i verden og det har haft enorme omkostninger for mennesker, økonomien og udviklingen, lød det blandt andet på overbevisende fra kronprinsesse Mary.

Samtidig understregede kronprinsessen også, at coronakrisen har medført det positive, at fastgroede vaner kan ændres og samfundet er i stand til at handle sammen.

Kronprinsesse roste Danmark for at være de allerbedste til at gå forrest med verdensmålene, men at der stadig er meget at arbejde med.

Engageret fortaler

I Danmark har kronprinsesse Mary tidligere sat fokus på området flere gange.

Således holdt hun i 2016 åbningstalen ved ”FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling” i København.

Samme år var kronprinsessen protektor for Women Deliver-konferencen, der er verdens største konference inden for ligestilling samt piger og kvinders sundhed, rettigheder og trivsel.

Aktiv i New York

Ved DI’s Topmøde i 2017 holdt Kronprinsessen tale om FN's verdensmål og den private sektor, og ved P4G-topmødet i København i 2018 holdt Kronprinsessen tale om partnerskabers betydning for at opnå de 17 verdensmål inden 2030.

Og så har kronprinsessen gennem årene flere gange deltaget i FN’s Generalforsamling i New York.

Her har programmet blandt andet haft fokus på opfyldningen af FN's verdensmål for bæredygtig udvikling.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden