Mary indtager Paris: Se hendes stilfulde ankomst

Kronprinesse Mary i Paris

Kronprinesse Mary i Paris

Foto: Martin Høien
En elegant kronprinsesse Mary ankom onsdag eftermiddag til et stort topmøde i Paris om ligestilling og med landets præsident som vært.

En super tjekket kronprinsesse Mary i flot, prikket kjole strålede blandt stats- og regeringsledere, ministre samt andre højtstående repræsentanter fra hele verden, da hun onsdag eftermiddag ankom til Carrousel du Louvre i et overskyet Paris. 

Ved sin side havde hun udviklingsminister Flemming Møller Mortensen. 

Kronprinsesse Mary og Flemming Møller Mortensen i Paris.
Foto: Martin Høien

Kronprinsesse Mary og Flemming Møller Mortensen i Paris.

Kongelig æresgæst 

Her deltager kronprinsessen de næste tre timer som Honorary Advocate, en slags udvalgt fortaler, for "Leaders for Generation Equality" i det internationale topmøde Generation Equality Forum, som selveste Frankrigs præsident Emmanuel Macron er vært for.

Det er ligestilling mellem kønnene, der er omdrejningspunktet for topmødet, der arrangeres af Frankrig, Mexico og UN Women som markering af 25-året for Beijing-erklæringen, der blev vedtaget på FN’s 4. verdenskonference om kvinder i 1995.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Lanceret sidste år

Generation Equality Forum, der følger op på Beijing-erklæringen, blev lanceret i marts i år med et virtuelt topmøde med Mexico som vært, hvor kronprinsessen deltog som taler i åbningspanelet om kvindeligt lederskab.

Her talte hun om vigtigheden af at sætte ind tidligt for at sikre større diversitet blandt ledere i verden og, at flere kvinder får adgang til lederpositioner, hvilket bedre vil afspejle befolkningens sammensætning.

Topmødet i Paris skal gerne føre til konkrete, ambitiøse og bæredygtige tiltag henimod opnåelse af ligestilling mellem kønnene.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden