Mary må vente med særligt besøg

Kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Mary.

Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary skulle tirsdag have været på et helt særligt besøg, der nu er aflyst. Sammen med resten af kronprinsfamilien er hun i isolation, efter at prins Christian blev testet positiv for corona.

Kronprinsesse Mary skulle tirsdag have været på besøg hos organisationen Maternity Foundation.

Et møde, som hun helt sikkert havde glædet sig til, fordi hun her skulle have overrakt et eksemplar af deres nye jubilæumsbog "Det må ikke koste liv at give liv", som hun har skrevet forordet til.

Besøget er dog nu blevet udskudt til en anden gang.

I isolation

Sammen med resten af kronprinsfamilien har kronprinsesse Mary siden mandag været i isolation hjemme på Amalienborg, efter at prins Christian er blevet testet positiv for coronavirus. 

Også andre kongelige opgaver i kalenderen denne uge er blevet aflyst.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Kæmper for kvinders sundhed

Bogen "Det må ikke koste liv at give liv" bliver udgivet i anledning af, at organisationen fylder 15 år og handler om Maternity Foundations udvikling fra en lille dansk organisation til en international, digital frontløber i kamp for kvinders sundhed.

I forordet skriver kronprinsesse Mary, at alle kvinder, uanset hvor de bor, har ret til en sikker graviditet og fødsel.

Derefter kommer hun ind på, hvog meget det betyder, at have en jordemoder og andet sundhedspersonale under både graviditet og fødsel og at mange kvinder i verden ikke har den mulighed.

Sikre graviditeter

Netop Maternity Foundation arbejder for at hjælpe kvinder til mere sikre graviditeter og fødsler, blandt andet med deres Safe Delivery App, som er et uddannelses- og arbejdsredskab for sundhedsmedarbejdere i hele verden, der hjælper dem til bedre at håndtere fødselskomplikationer og dermed redde liv.  

Kronprinsesse Mary har været en meget engageret og aktiv protektor for Maternity Foundation i ti år.

Bogen skrevet af Kirsten Weiss kommer til salg i boghandlere landet over fra på torsdag, og for hver solgt bog doneres 100 kroner til Maternity Foundations arbejde.

 

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden