13. sep. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Mary med stærkt budskab: Selv den mørkeste nat vil ende

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Efter en søndag præget af Royal Run, var kronprinsesse Mary mandag morgen som protektor med til vigtigt møde i København.

Kronprinsesse Mary har her til formiddag deltaget som protektor i den 71. udgave af verdenssundhedsorganisationen WHO’s årlige regionalkomitémøde, der dette år afholdes virtuelt på grund af corona-problematikken.

Kronprinsesse Mary fik pris i 2017

Til mødet om internationale sundhedsspørgsmål deltog sundhedsministre og højtstående repræsentanter for de 53 medlemsstater i WHO's europæiske region samt partnerorganisationer og civilsamfundet.

Over de næste to dage mødes sundhedsministre og repræsentanter for den europæiske regions 53 medlemsstater for at sætte fokus på en række af de væsentligste sundhedsemner i regionen.

Kronprinsessen har siden 2005 været protektor for WHO’s kontor for den europæiske region, og i 2017 modtog Kronprinsessen WHO award for sit arbejde for at forbedre den globale sundhed.

Mary holder fast i håbet

Mary holdt åbningstale fra FN-byen i København, og hun satte blandt andet fokus på de store udfordringer, der er med børn og unge i en tid med corona-pandemi.

Og så afsluttede kronprinsessen sin tale med et Victor Hugo-citat, der udtrykker håb midt i en mørk tid:

"Selv den mørkeste nat vil ende, og solen vil stige op."

Læs mere om: