8. nov. 2012
Af af Trine Larsen

Mary og Christian til kammerjomfruens begravelse

Kronprinsesse Mary og prins Christian på vej ind i Vinderød Kirke
Kronprinsesse Mary og prins Christian på vej ind i Vinderød Kirke
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Kronprinsessen var tydeligt bevæget, da hun deltog i kammerjomfru Tina Jørgensens begravelse.

Kronprinsesse Mary havde sin ældste søn, prins Christian, med, da hun torsdag formiddag tydeligt bevæget ankom til Vinderød Kirke ved Frederiksværk for at deltage i bisættelsen af sin kammerjomfru, Tina Jørgensen.

Kammerjomfruen, der døde forrige mandag, var en af kronprinsesse Mary nærmeste medarbejdere, og de to kvinder havde udviklet et mere end tæt og fortroligt forhold gennem de seneste otte år, hvor Tina Jørgensen arbejdede for kronprinsessen.

De tætte bånd var der også mellem Tina Jørgensen og kronprinsparrets børn, der knuselskede den herlige kammerjomfru, som de har kendt hele deres liv.

At Tina Jørgensen og de kongelige børn stod hinanden meget nær sås ved, at kronprinsesse Mary havde prins Christian med til bisættelsen, som hun ville deltage i, selv om hun få timer senere skulle rejse til Mozambique.

Kronprinsesse Mary og prins Christian gik hånd i hånd fra bilen ind i kirken for sammen med hundredvis af andre at sige et sidste farvel til den højtskattede og dybt savnede kammerjomfru, der betød så meget for mange både på og uden for slottet.

Læs mere om: